Reparatie en onderhoud

Laat uw blaasinstrument regelmatig onderhouden door een specialist. Dit om problemen te voorkomen.
Zelfs een kleine (regelmatige) onderhoudsbeurt kan al een wereld van verschil betekenen in speelgemak en verlengt de levensduur van je instrument aanzienlijk!

Let op! Onderstaande prijzen voor kleine en grote onderhoudsbeurten zijn geen vaste prijzen. Je betaalt namelijk de gebruikte tijd en de materiaalkosten. Indien gewenst kunnen we van tevoren een schatting geven. De prijzen voor revisie zijn wel een vaste vanaf-prijs, omdat hierbij alles wordt vernieuwd en het hele instrument voor zover mogelijk wordt uitgedeukt.

Houten blaasinstrumenten:

InstrumentKleine onderhoudsbeurtGrote onderhoudsbeurtRevisie
Bes / Es / A klarinetca. € 85,-ca € 160,-va. € 290,-
Bas klarinetca. € 130,-ca. € 260,-va. € 550,-
Dwarsfluit / piccoloca. € 65,-ca. € 190,-va. € 350,-
Alt / sopraan saxofoonca. € 90,-ca. € 220,-va. € 420,-
Tenor saxofoonca. € 110,-ca. € 240,-va. € 450,-
Bariton saxofoonca. € 130,-ca. € 260,-va. € 550,-
Vervangen tap- / halskurk€ 14,95

Bij een kleine onderhoudsbeurt wordt het instrument waar nodig gedemonteerd. De tappen en toongaten worden gereinigd, er wordt gecontroleerd op lekken, klepperen en hier en daar wordt een kurk of viltje vervangen. Het vervangen van polsters is niet in de prijs inbegrepen. Het instrument wordt weer speelklaar opgebouwd en volledig afgesteld.

Bij een grote onderhoudsbeurt wordt het instrument volledig gedemonteerd. De body wordt gereinigd en geolied. Polsters, kurken en vilten worden vervangen daar waar nodig. Het instrument wordt weer speelklaar opgebouwd en volledig afgesteld.


Koperen blaasinstrumenten:

InstrumentStandaard onderhoud
Trompet / bugel / flugelhorn / cornet€ 80,-
Euphonium / bariton 3 ventielen€ 90,-
Euphonium / bariton 4 ventielen€ 100,-
Hoorn€ 115,-

Bij een standaard onderhoudsbeurt  wordt het instrument gedemonteerd en gereinigd, ontvet, opnieuw geolied en ingevet, ventielen worden gelapt en kurk, vilt, veertjes etc. worden indien nodig vervangen. Indien er andere onderdelen vervangen moeten worden, bijvoorbeeld ventielgeleiders, stopschroeven van triggers en/of andere onderdelen is er  een meerprijs.

Wegens privé omstandigheden kunnen er helaas momenteel geen reparaties en onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd.

We informeren u wanneer de werkzaamheden weer worden opgepakt. Onze excuses voor het ongemak.